این دوره با مباحثی چون آشنایی با مفاهیم و فانکشن های حفاظتی به کار رفته برای ژنراتور و ترانس قدرت ، انتخاب رله مناسب برای تجهیزات مورد نظر ، مثال عدی برای یک ژنراتور و ترانس و تنظیمات رله متناسب با مقادیر نامی آغاز می گردد و با پیکره بندی نرم افزاری متناسب با مثال ارائه شده ، ارتباط بین سخت افزار و نرم افزار رله و نحوه اتصال کارت های مختلف رله به نقاط متناسب با تجهیز حفاظت شده ، عیب یابی و استخراج اطلاعات لازم برای تحلیل خطا از رله به پایان خواهد رسید.
دوره برگزار شده
نفر آموزش دیده
ساعات برگزار شده
دانشجویان و مهندسان برق (قدرت، الکترونیک، کنترل، مخابرات) در عرصههای مهندسين مشاور، طراحان، واحدهای مناقصات و پيشنهادات، بهره برداران، شركتهای پيمانكاری اجرايی، گروههای تست و راهاندازی، تعميرات و نگهداری
آشنایی کارشناسان مهندسی برق در گرایش های مختلف با مفهوم حفاظت ژنراتور ، توابع حفاظتی به کار رفته برای ژنراتور ، بررسی و تحلیل ناحیه کارکرد مجاز ژنراتور و نواحی عملکردی فانکشن های حفاظتی ، آشنایی با ساختار (سخت افزار و نرم افزار) رله های Numerical مورد استفاده برای حفاظت ژنراتور ، نحوه پیکره بندی نرم افزاری (Configuration) رله های حفاظت ژنراتور ، تست های دوره ای رله ها ، استخراج اطلاعات ثبت شده در رله ها برای تحلیل خطا ، عیب یابی و رفع عیب سخت افزاری / نرم افزاری رله ها
• بررسی فانکشن های به کار رفته برای حفاظت ژنراتور و ترانسفورماتور قدرت و ترانس های مصرف داخلی و ترانس تحریک – شامل فانکشن های اصلی (Main) و فانکشن های پشتیبان (Back up)
در این قسمت تحلیل و بررسی هر فانکشن شامل موارد زیر خواهد بود :
۱) دلایل وقوع خطا (فالت)
۲) خسارات و تبعات تحمیلی به ژنراتور و سیستم قدرت در صورت وقوع خطا (فالت)
۳) توضیح و استدلال استفاده فانکشن حفاظتی با مشخصه عملکرد ارائه شده
۴) توضیح نحوه پیاده سازی فانکشن با مشخصه عملکردهای متفاوت در رله های حفاظتی مختلف و یا تفاوت در اجرا در رله های نسل قدیم و جدید (در صورت وجود)
۵) نحوه محاسبه و در نظر گرفتن ملاحضات لازم برای مقادیر تنظیمی پارامتر های فانکشن برای
فانکشن های مورد نظر در این قسمت شامل موارد زیر خواهد بود :
• ۸۷G Generator Differential
• Transformer Differential (87T)
• Transformer Restricted Earth Fault (64T)
• Transformer Neutral Earth Fault (51N)
• Overall Differential (87GT)
• Stator Overcurrent (50/51)
• Voltage Controlled Overcurrent (51V)
• Minimum Impedance (21G)
• Rotor Ground Fault (64R)
• Stator Ground Fault (64S-95%)
• Stator Ground Fault (64S-100% , 3rd Harmonic Principle)
• Stator Ground Fault (64S-100% , Injection Principle)
• Negative Phase Sequence (46)
• Stator Overload (49S)
• Over Voltage (59G)
• Under Voltage (27G)
• Over Frequency (81O)
• Under Frequency (81U)
• Over Excitation (24G)
• Loss of Excitation (40G)
• Pole Slipping (Out of Step) (78G)
• Reverse Power (32R)
• Low Forward Power (32LFP)
• Voltage Balance Supervision (60)
• Fuse Failure Supervision (47)
۱- معرفی مقدماتی رله های و تجهیزات جانبی به کار رفته برای در تابلو های حفاظت ژنراتور و ترانس نیرگاه
۲- معرفی سخت افزار رله های Numerical3- معرفی تجهیزات جانبی به کار رفته در سیستم حفاظت شامل Trip/Lock-Out Relay ، TCS Relay و Stator / Rotor Earth Fault Injection Unit و ارتباط و اتصال آنها با اجزاء سیستم قدرت
۴- معرفی و بررسی نرم افزار DIGSI جهت پیکره بندی نرم افزاری (Configuration) رله های Siemens مدل ۷UM6xx/7UT6xx/7SJxx
۵- نحوه ایجاد یک پروژه و یک تجهیز (رله حفاظتی) جدید در نرم افزار
۶- نحوه فعال سازی و تنظیم چند فانکشن حفاظتی نمونه در هر کدام از نرم افزار های معرفی شده
۷- نحوه ایجاد لاجیک های بلاک و تریپ فانکشن های حفاظتی در هر کدام از نرم افزار های معرفی شده
۸- آشنایی با قابلیت های Measurement رله های حفاظتی
۹- آشنایی با قابلیت های Event Recorder و Disturbance Recorder، نحوه استخراج اطلاعات ذخیره شده در رله تحلیل اطلاعات استخراج شده با استفاده از یک فایل نمونه
۱۰- بررسی حفاظت ژنراتور و سیستم سنکرونایزینگ
۱- بررسی و تحلیل نقشه Schematic Diagram و تطبیق آن با نرم افزار و سخت افزار رله ها
۲- مشاهده و بررسی عینی موارد مطرح شده در بخش ۳
۳- توضیح نحوه تست فانکشن های حفاظتی به صورت واقعی با دستگاه تزریق ولتاژ و جریان
۴- بررسی و عیب یابی سیستم حفاظتی در صورت وقوع خطا با منشاء خارجی یا خطاهای داخلی (Internal Failure) رله های حفاظتی
۵- نحوه انتخاب و سفارش رله های حفاظتی با توجه به نیاز طرح و حوزه کاری تعریف شده شامل انتخاب سطح ولتاژ تغذیه رله ، سطح ورودی ولتاژ و جریان رله ، تعداد ورودی و خروجی های دیجیتال و ….
۶- پاسخ به سوالات
در صورتی که دانشپذیر در طول دوره مطلبی را فرا نگرفته و نیاز به مرور مجدد مطالب داشته باشد و یا غیبت موجهی داشته باشد، میتواند در دورههای بعدی به رایگان در همان بخش کلاس شرکت نماید. (مهلت استفاده از گارانتی دورهها به مدت سه سال از تاریخ پایان دوره مورد نظر میباشد). همچنین خواهشمند است، جهت استفاده از گارانتی حتما به بخش تقویم آموزشی در وبسایت موسسه به منظور اطلاع از تاریخ شروع دورهها مراجعه کنید و جهت هماهنگی و شرکت در دوره مد نظرتان با موسسه در تماس باشید. لازم به ذکر است که اولویت با افراد ثبت نام کننده جدید میباشد.
دورههای برگزار شده توسط ما برای تمامی سطوح میباشد. بدين معنی که با توجه به علاقهمندی خود میتوانيد در دورههای مرکز آموزش مهندسی MeM شرکت نماييد.
MeM منعی برای شرکت شما در این دورهها ندارد، اما پیشنهاد میکند در صورت شرکت در دورههای آموزشی یا تحصیلات مرتبط داشته باشید یا سابقه کار مرتبط.
بله بعد از اتمام دوره گواهينامهای با محتوای سرفصلهای گذرانده شده در طول دوره اعطا میگردد.
گواهينامه صادره به دو زبان فارسی و انگلیسی از طرف مرکز آموزش مهندسی MeM صادر میشود.
به شرکت کنندگان در انتهای دوره مدرک رسمی با قابلیت ترجمه و تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اعطاء مینمایند. می توان این مدرک را یکی از معتبرترین مدارک کشور در حوزه خود دانست و با اطمینان از آن برای ارتقای شغل، استخدام و یا مهاجرت استفاده نمود.
نمي توان قاطعانه گفت که مدارک اين مجموعه مورد تاييد شرکتهای بزرگ است. اما آنچه وجود دارد اين است که اين مجموعه خود برگزار کننده دوره براي اين شرکتها میباشد. ليست تعدادی از اين شرکتها را در بخش مشتريان میتوانيد ببينيد.
بله، مرکز آموزش MeM دوره ي آمادگی آزمون نظام مهندسی برق، آزمون جامع و کلاس رفع اشکال قبل از آزمون را در زمينه آزمون نظام مهندسی برگزار مینمايد.
براي عضويت در خبرنامه سايت کافی است آدرس ايميل خود را وارد بخش عضويت در فوتر نماييد سيستم به صورت خودکار برای شما ايمیلی ارسال میکند، با تاييد آن ايميل عضويت شما فعال میگردد.
شما هم به صورت فردی و هم به صورت شرکتي مي توانيد در دورههای آموزشي MeM شرکت نماييد. جهت شرکت به صورت گروهی کافی است بخش آموزش شرکت شما با ما مکاتبه کرده و درخواست دوره مورد نظر خود را بدهد. ضمنا امکان برگزاری دورهها در محل شرکت شما نيز فراهم است.
براي اطلاع کامل از زمانبندی دورهها مي توانيد آن را از بخش تقويم آموزشی هر فصل مطالعه نماييد. همچنين میتوانيد با عضويت در خبرنامه به صورت اتوماتيک از کليه اخبار جديد از جمله تقويم آموزشی مطلع گرديد.
در حال حاضر زير ساختهای اين امکان در حال ايجاد میباشد تا در آيندهای نزديک امکان برگزاری دورههای آموزشی به صورت آنلاين و مکاتبهای ايجاد گردد.
تمام تلاش مرکز آموزش مهندسی MeM بر آن است که محتوای ارائه شده در جزئيات دورههای خود را به صورت دقيق ارائه دهد. به همین دلیل، در هر دپارتمان فردی متخصص در آن زمينه را به اختيار گرفته شده تا پاسخ گو و بررسی کننده اين موضوع باشند.
در حال حاضر محل برگزاری کلاس ها در دفتر موسسه MeM و دانشگاه تهران است و در صورت برگزاري کلاس به صورت شرکتي محل کلاسها میتواند شرکت مشتريان باشد.
اين مجموعه جهت رفاه مهندسين شاغل در شهرستان ها در حال تهيه آموزشهای از راه دور است که به مرور زمان تهيه و بر روي سايت اطلاع رسانی لازم انجام میگيرد.
با سلام جهت اطلاع از آخرين تقويم دورهها به بخش تقويم آموزشی مراجعه نماييد.
هزینه تقریبی دوره ها در سال ۱۴۰۲ بین ۱۰۰ الی ۲۰۰هزار تومان به ازای هر ساعت آموزش می باشد، جهت اطلاع دقیق از هزينه دورهها با موسسه تماس بگيريد.
در حال حاضر این دورهها تنها در تهران برگزار میگردد، در تلاش هستیم تا نمایندگیهایی در شهرهای دیگر نیز داشته باشیم که در صورت انجام، حتما از طریق خبرنامه به اطلاع خواهد رسید.
فراگیر دوره حفاظت ژنراتور تابستان 98 –
به نظر من با توجه به حجم بالای سرفصل ها این دوره به میزان 60 ساعت کم می باشد. اما حضور در این دوره مفید واقع شد.
M & M –
در کل دوره خوبی بود که با تکرار آن مشکلات آن برطرف خواهد شد.
فراگیر دوره حفاظت ژنراتور پاییز 97 –
دوره بنظر کاربردی و منطقی است، این دوره دید بسیار خوبی در زمینه حفاظت ژنراتور و حداقل برای نیرو داشته که مهمترین عامل این دید را تسلط استاد این دوره بر سر فصل مطالب می دانم.